0
Ακολούθησε μας στο instagram @meatandgrillstories για να βλέπεις όλες τις καινούργιες συνταγές σε βίντεο
Know How

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, TIPS

30 Δεκεμβρίου 2023

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα μας εδώ στο Meat and Grill Stories! Είναι η δική μας εθνική εορτή! Ένα έθιμο, όπου πρωταγωνιστεί το κρέας, η φωτιά και η τσίκνα που «πηγαίνει σύννεφο»!

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση λαμβάνει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα των Αποκριών, της καλούμενης Κρεατινής, ημέρα Πέμπτη – η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι “νήστιμοι ημέραι”. Ακολουθείται από την εβδομάδα της Τυροφάγου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής. Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας μάλιστα, η ημέρα της Τσικνοπέμπτης διανθίζεται με πλήθος από έθιμα, τα οποία εκτός από την κραιπάλη του κρέατος και το τσίκνισμα, συνδέονται με τα προξενιά, τους γάμους, την οινοποσία, κι έχουν σατυρική διάθεση, αθυροστομίες, κέφι, γλέντια και χορούς.


Αν λοιπόν εφέτος προσφερθήκατε να αναλάβετε ρόλο οικοδεσπότη, οργανωθείτε σωστά, ντυθείτε, στολιστείτε με κάτι ευφάνταστο, και για αλλαγή φορέστε μάσκα στα μάτια αντί για το στόμα, να ξορκίσουμε το κακό!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ= ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

 • Φτιάξτε λίστα καλεσμένων, ώστε να έχετε ακριβή αριθμό για να υπολογίσετε τα ψώνια σας. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι καλό θα είναι να αποφύγετε τον συνωστισμό.
 • Καιρού επιτρέποντος το γλέντι θα γίνει στη βεράντα ή στον κήπο. Μετά από τους χειμωνιάτικους μήνες, τους αέρηδες και τις βροχές, πιθανόν θα χρειαστεί μια έξτρα περιποίηση κι ένα καλό σουλούπωμα ο εξωτερικός σας χώρος.
 • Προβλέψτε ποιο θα είναι το καταλληλότερο σημείο για να τοποθετήσετε τον πρωταγωνιστή της ημέρας, την ψησταριά. Αν καθίσετε έξω καλό θα είναι να βρίσκεται κάπου που δε θα ντουμανιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ αν καθίσετε τελικά μέσα, φροντίστε να βρίσκεται σε ένα σημείο κοντά στην είσοδο του σπιτιού για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν οι φίλοι σας και να στέλνετε εύκολα τα ψησίδια στο στρωμένο τραπέζι.
 • Δίπλα στην ψησταριά τοποθετήστε ένα τραπεζάκι για να ακουμπάτε όλα τα απαραίτητα και να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας.
 • Προετοιμάστε την ψησταριά, καθαρίστε τη, λαδώστε τις σχάρες, προμηθευτείτε με γκάζι ή με άφθονα κάρβουνα και προσανάμματα.
 • Φροντίστε να έχετε κοντά στην ψησταριά όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: ποδιά και γάντια, τσιμπίδες, σπάτουλες, πιρούνες, βούρτσα σχάρας, πιατέλες. Δείτε εδώ : ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΨΗΣΤΗ.
 • Δίπλα σας, στην ψησταριά, προβλέψτε και για μια μαρινάδα ή ένα απλό λαδολέμονο, με το οποίο θα αλείφετε το κρέας καθώς ψήνεται, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Βασικά μπες και δες σαλτσούλες και μαρινάδες που θα σου χρειαστούν εδώ : ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ & RUBS και ΣΑΛΤΣΕΣ & ΝΤΙΠ. Μια πιο fancy επιλογή είναι τα αρωματικά βούτυρα που θα δώσουν πλουσιότερη γεύση, κυρίως σε άπαχα κομμάτια κρέατος.

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ

ΒΙΟΚΑΝ , Περιστρέφομενη ψησταριά, κοντοσουβλιέρα Κάρβουνου ROASTER K– Η κοντοσουβλιέρα κάρβουνου διαθέτει 6 ή 9 θέσεις ψησίματος ανάλογα με το μοντέλο. Διαθέτει βαρέως τύπου µοτέρ 220 Volt/25 Watt για µεγαλύτερη αντοχή, 5 θέσεις αναµονής και το εξωτερικό περίβληµα είναι κατασκευασμένο από AISI 304. Η κοντοσουβλιέρα είναι διαθέσιμη σε δύο µοντέλα, επιτραπέζια ή επιδαπέδια µε ερµάριο και ρόδες. ROASTER Parilla Κάρβουνου : Ξενόφερτο αλλά τόσο γνωστό! Η παρίγια ,μια σχαριέρα με σύστημα διαβάθμισης του ύψους ψησίματος, προσφέρει εξαιρετική γεύση στα ψητά και υψηλή παραγωγικότητα στην κουζίνα. Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304. Η Parilla είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα, επιτραπέζια και επιδαπέδια με ερμάριο και ρόδες. Η συσκευασία, τα πυρότουβλα, οι 4 γάντζοι για το κάπνισμα των κρεάτων και οι δύο ανοξείδωτες σχάρες ‘V’. ROASTER Robata Κάρβουνου : Για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ψησταριές Robata τη μια δίπλα στην άλλη. Η ψησταριά Robata είναι συνδεδεμένη με τη μέθοδο μαγειρέματος, παρόμοια με το μπάρμπεκιου κατά την οποία τα είδη φαγητού μαγειρεύονται με διάφορες ταχύτητες στα κάρβουνα.

Traeger Grills , Εύκολη ψησταριά με πέλλετ και καπνιστήριο

Οι ψησταριές πέλλετ προσφέρουν γεύση, ευελιξία, ευκολία στη χρήση και συνέπεια που δεν μπορείτε να πάρετε από μία ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε την καταπληκτική γεύση με ξύλα χωρίς κόπο. Οι ψησταριές Traeger προσφέρουν, 6 τρόπους μαγειρέματος σε 1 ψησταριά, που σας επιτρέπει να ψήνετε στη σχάρα, να καπνίζετε, να φουρνίζετε, να μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, να ψήνετε τις πίτσες και το ψωμί σας και να κάνετε μπάρμπεκιου όλα με την ίδια ψησταριά και τη μοναδική γεύση από φυσικό ξύλο. Μπορείτε να καπνίσετε ένα κομμάτι ribs σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες ή  να ψήσετε μια σπιτική πίτσα σε δυνατά φωτιά και γρήγορα. Οι ψησταριές πέλλετ έχουν ακριβή στοιχεία ελέγχου της θερμοκρασίας που καθιστούν εξαιρετικά εύκολη τη χρήση τους. Σας προσφέρουν μοναδική συνέπεια κάθε φορά, κάτι που σας κάνει να ασχολείστε μόνο με το φαγητό. Απλώς ρυθμίστε τη ψησταριά και ξεχάστε την και αφήστε το Traeger σας να κάνει τα υπόλοιπα.

Primo Grill, Κεραμική ψησταριά με κάρβουνα και καπνιστήριο (αυγό)

Οι κεραμικές ψησταριές Primo αποτελούνται από ένα αποκλειστικό μίγμα φυσικών υλικών που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή του υψηλότερου βαθμού κεραμικών ικανών για πολύ μεγάλες θερμοκρασίες αλλά και διατήρηση της υγρασίας. Συνδυασμένες με υψηλού επιπέδου έλεγχο παραγωγικής διαδικασίας και απαράμιλλης θερμοκρασίας καμίνευσης, οι κεραμικές ψησταριές μας είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικές από άλλες. Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο, επιτύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία γρηγορότερα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος με μία Primo.Το μοναδικό και αποκλειστικό οβάλ σχήμα, παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία ψησίματος και απόδοσης, από οποιαδήποτε άλλη κεραμική ψησταριά. Μπορείτε να έχετε πραγματικά ένα ταυτόχρονο άμεσο και έμμεσο ψήσιμο δύο περιοχών σε κάθε πλευρά της ψησταριάς σας. Ψήστε μπριζόλες στην πλευρά άμεσου ψησίματος και ταυτόχρονα ψήστε λαχανικά στην πλευρά έμμεσου ψησίματος. Το οβάλ σχήμα δημιουργεί επίσης μία εξαιρετικά αποδοτική περιοχή ψησίματος με πιο εύκολη πρόσβαση στο φαγητό σας. Χωρά περισσότερο φαγητό, όπως μπριζόλες , λουκάνικα, μεγάλα κομμάτια ψητού, παϊδάκια και ολόκληρα κοτόπουλα.Ψήστε, μαγειρέψτε η καπνίστε περισσότερο φαγητό μεμιάς! Μπορείτε να ψήσετε σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 150 F) για να καπνίσετε έναν σολωμό η να φτάσετε μέχρι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (850 F), για ξεροψημένα φιλέτα. Η επίσης να μαγειρέψετε σε χαμηλή θερμοκρασία και αργά για πολλές ώρες , έτσι ώστε να απολαύσετε ένα χυμώδες αρνίσιο μπουτάκι η ένα τρυφερό χοιρινό.

EXIVOS GRIIL & BBQ  Η six4 grill της exivos είναι μια ανοξείδωτη ψησταριά υγραερίου και παρόλο τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο μιας οικογένειας αλλά ακόμη και μιας μικρής επιχείρησης , για πολλά χρόνια και με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Η six4 είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα, διαθέτει  μία ανοξείδωτη σχάρα διαστάσεων 50χ37 εκ  με πυκνή διάταξη, από ανοξείδωτες βέργες  διαμέτρου 8 χιλ.Έχει έναν ισχυρό  καυστήρα με μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος ,  έτσι μπορούμε να ψήσουμε άμεσα σε υψηλές θερμοκρασίες,  όπως συνηθίζετε για μια μοσχαρίσια μπριζόλα, ή έμμεσα με χαμηλές θερμοκρασίες  που χρειάζεται για να ψηθούν μεγάλα κομμάτια κρέατος  με παράλληλο κάπνισμα εάν το θελήσετε. Διαθέτει μεγάλο συρτάρι νερού από ανοξείδωτο χάλυβα. Το νερό στο συρτάρι κάτω από τις εστίες  επιτρέπει στα ψητά να διατηρούν την υγρασία τους μένοντας  μαλακά, ακόμη η παρουσία του νερού χρησιμεύει στη μείωση των αναθυμιάσεων και για τη συλλογή των λιπών.
Η six4 είναι επιτραπέζια μπορεί να εντοιχιστεί, και διατίθεται σε δύο τύπους, ανοιχτού τύπου grill και κλειστού  bbq. Ακόμη  υπάρχει δυνατότητα να μετατραπεί σε  κλειστού τύπου (bbq) και μια σειρά από αξεσουάρ ειδικά σχεδιασμένα  όπως, σούβλα, κουτί καπνίσματος, βοηθητική σχάρα, βάση με ρόδες (τρέιλερ ).

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ – ΚΑΝΤΕ ΤΣΕΚ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

 • Κάρβουνα και προσάναμμα
 • Κρέας
 • Μουστάρδα και άλλες έτοιμες σάλτσες ή υλικά για να ετοιμάσετε τις δικές σας
 • Λεμόνια
 • Πίτες ή ψωμάκια
 • Ποτά

ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Προτείνω τη χρήση του κάρβουνου Oleabriq  από πυρήνα ελιάς με διάρκεια και ασφάλεια για την υγεία μας!

 • Παράγεται στην Καλαμάτα με ιδιοφυή τρόπο από το κουκούτσι της ελιάς!
 • Δεν κόβουμε ούτε ένα δέντρο για να το φτιάξουμε!
 • Είναι Ευρωπαϊκά βραβευμένο καινοτόμο προϊόν, μοναδικό στο είδος του!
 • Δεν εκπέμπει καπνό κατά την καύση του, οπότε δεν μεταφέρονται σωματίδια που αλλοιώνουν την γεύση του κρέατος και κατά συνέπεια την υγεία μας!
 • Αρωματίζει εξαιρετικά τα κρέατα μας!

Αποφύγετε τα κάρβουνα από πεύκα και έλατα, γιατί η ρητίνη που περιέχουν βγάζει καπνό και θα σας μαυρίσει το κρέας. Θα χρειαστείτε περίπου ένα κιλό κάρβουνα ανά κιλό κρέατος.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ

Στην Αθήνα…

 • Κρεοπωλεία Λεβέντης ,  Στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 2105771600, στη ΝΙΚΑΙΑ 2104904409 και στο ΑΙΓΑΛΕΩ 210-5910404
 • Κρεοπωλείο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, στην Α. Γλυφάδα, Μυστρά 49, τηλ : 2109604231
 • Κρεοπωλείο Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, στα Σεπόλια, Αυλώνος 72. τηλ : 2105149546
 • ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΚΑΣΙΔΗΣ MEATLAND, στην Μεταμόρφωση Αττικής τηλ : 2102822200 &  Τύρναβο Λάρισας τηλ: 2410831520
 • ΑΓΝΟ ΜΑΡΚΕΤ meatστον ΑΛΙΜΟ τηλ : 2109853210, στον ΒΥΡΩΝΑ τηλ: 2107609496, στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ τηλ :2109523436, στην ΔΑΦΝΗ τηλ : 2109730844 και στον ΠΕΙΡΑΙΑ τηλ : 2105773783

Στην υπόλοιπη χώρα…

 • ΑΦΟΙ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ , στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς , τηλ : 26710-022548
 • κρεοπωλείο ΦΑΡΜΑ ΔΡΟΣΟΥ, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τηλ : 2741-033833
 • ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΛΙΟΝΤΟΜΗΤΣΟΣ, στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ , Λεωφ. 62 Μαρτύρων 96,  Λεωφ. Ικάρου 74, Ηράκλειο,Πατριάρχου Γρηγορίου & Βασιλείου Σμπώκου 69, Εθνικής Αντιστάσεως 92, Πολύδροσο, Ελευθερίου Βενιζέλου 25, Χερσόνησος, 25ης Μαρτίου 16, Μοίρες, Μενελάου Παρλαμά 18, Γιόφυρο, Μεραμβέλλου 2, Ιεράπετρα & Ν. Κρασαδάκη & Πλατάκη, Άγιος Ιωάννης.
 • Κρεοπωλείο ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , στον ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ, τηλ : 26210-31411
 • Κρεοπωλείο & ΦΑΡΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥ, στην  Αγ. Ελεούσα Χαλκίδας, Τηλ : 22210-92692
 • Κρεοπωλείο ΣΙΩΚΟΣ, στο Λουτράκι, Μ. Αλεξάνδρου 20 τηλ : 27440-23122
 • Κρεοπωλείο ΑΝΑΓΝΟΥ, στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ , Γερ.Βασιλειάδη 2 , τηλ : 2235022050
 • Κρεοπωλείο ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΣ, στη ΒΙΒΛΟ ΝΑΞΟΥ, τηλ : 22850414453

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ;

Οπωσδήποτε η μπίρα έχει την τιμητική της! Μια μεγάλη σαμπανιέρα με μπόλικο πάγο είναι ιδανική για να τις κρατάμε κρύες και να έχουμε εύκολη πρόσβαση.
Η κρεατοφαγία θέλει κατά βάση κόκκινα κρασιά, πλούσια, βαρελάτα και τανικά. Προτιμήστε παλαιωμένα Ξινόμαυρα, Αγιωργήτικα, ξηρές Μαυροδάφνες, Μαυροτράγανα, κι επίσης Cabernet, Merlot, Syrah, και εννοείται και χαρμάνια τους. Αν προτιμάτε λευκό κρασί, τότε καλό είναι να επιλέξετε κρασιά ώριμα, πλούσια, και, ιδανικά, περασμένα και από βαρέλι, όπως π.χ. Chardonnay, Viognier, Riesling.

 10+1 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΨΗΣΙΜΟ

 1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο ένα δίωρο πριν, καθώς θα ψηθεί πιο σωστά αν η εσωτερική θερμοκρασία του είναι 15-20 ºC.
 2. Ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη θράκα μισή ώρα πριν μαζευτεί η παρέα. Χρησιμοποιήστε προσάναμμα κι όχι οινόπνευμα για να ανάψετε τη φωτιά.
 3. Φροντίζετε να έχετε κρατήσει λίγη στάχτη από προηγούμενα ψησίματα, έτσι ώστε να μπορείτε να «τιθασεύσετε» σωστά την φωτιά και τις αναφλέξεις.
 4. Καθαρίζετε τις σχάρες σχολαστικά και αφαιρείτε τα λίπη από το κάτω μέρος των καυστήρων.
 5. Στεγνώνετε το κρέας εξωτερικά χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Έτσι δε θα κολλήσει στη σχάρα και θα δημιουργηθεί ωραία, τραγανή κρούστα.
 6. Το κρέας πρέπει να τοποθετηθεί στην ψησταριά μόνο όταν έχει κάψει η σχάρα. Τοποθετήστε τα κομμάτια που ψήνετε σε απόσταση το ένα από το άλλο, έτσι ώστε να επιτρέψετε την εισροή θερμού αέρα ανάμεσά τους, και να πετύχετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
 7. Μην αλείφετε με λάδι γιατί θα πέφτει στα κάρβουνα, θα δημιουργούνται φλόγες και θα καεί εξωτερικά το κρέας. Φλόγες ωστόσο μπορεί να δημιουργηθούν και από τα λίπη που στάζουν καθώς ψήνεται το κρέας. Μην απομακρύνεστε από την ψησταριά, κι αν χρειαστεί να σβήσετε τυχόν φλόγες χρησιμοποιήστε λίγη στάχτη για τα κάρβουνα ή ελάχιστο νερό με ξύδι.
 8. Αλατίζετε περίπου μία ώρα πριν ψήσετε, ανά 2,5 εκατοστά πάχους του κομματιού του κρέατος. Για παράδειγμα, αν έχετε μπριζόλα πάχους 5 εκατοστών, θα αλατίζετε 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε. Αν θέλετε να ψήσετε μια ολόκληρη πικάνια, θα πρέπει να την αλατίσετε δυο ώρες πριν τουλάχιστον, αν όμως κόψετε την πικάνια σε steaks των 2 εκατοστών,  θα πρέπει να την αλατίσετε 45΄ λεπτά πριν.Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες εδώ : ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΤΙΣΩ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΥ!
 9. Στην πολύ δυνατή θράκα ψήνετε το μοσχάρι. Σε μέτρια θράκα τις χοιρινές μπριζόλες, το συκώτι, το λουκάνικο. Σε χαμηλότερη φωτιά ψήστε τα πολύ λιπαρά κομμάτια όπως παντσέτα, παϊδάκια και κοτόπουλο, έτσι ώστε καθώς σιγοψήνονται να καραμελώνουν κιόλας. Αυτό μπορείτε να το ρυθμίσετε είτε λαμβάνοντας υπόψη ότι η θράκα είναι δυνατή στην αρχή, άρα ξεκινάτε με τα κρέατα που θέλουν δυνατή φωτιά και τελειώνετε με αυτά που θέλουν χαμηλότερη, είτε προσαρμόζοντας την απόσταση της σχάρα από τη θράκα.
 10. Προσπαθήστε να γυρνάτε τα ψησίδια σας όσες λιγότερες φορές γίνεται, καθώς έτσι εξασφαλίζετε ότι θα παραμείνουν ζουμερά. Όταν τα γυρίσετε προτιμήστε να τα τοποθετήσετε σε καινούριο σημείο της σχάρας.
 11. Χρησιμοποιήστε τσιμπίδα για το γύρισμα και όχι πιρούνι, για να μην τρυπάτε το κρέας και χάνει τα ζουμιά του.
 12. Το κρέας είναι έτοιμο όταν το δείξει το θερμόμετρο και αυτό ισχύει ακόμα και για τους πιο δυνατούς ψήστες, ειδικά σε χοντρά και μεγάλα κομμάτια μοσχάρι όπως, μια ολόκληρη Tomahawk, μια πικάνια, και παχιά rib eye. Γι’ αυτό εφοδιαστείτε με ένα καλό, ηλεκτρονικό θερμόμετρο κρέατος. Στους 45º-47ºC στο κέντρο το κρέας είναι ψημένο rare, στους 50º-52ºC medium rare, στους 55º-62ºC medium και στους 64º-70ºC well done. Για χοιρινό και αρνάκι η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 80ºC.
 13. Μόλις ψηθεί το κρέας το ακουμπάμε σε πιατέλα ή ξύλο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Αυτό το στάδιο δεν πρέπει να το παραλείψετε. Θα περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να ξεκουραστεί το κρέας, έτσι ώστε όταν το κόψετε να μη χυθούν τα υγρά του.

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Το πιο σοφό είναι να αφήσετε τον πρωταγωνιστή, δηλαδή το κρέας, να λάμψει. Είναι η μέρα του και δεν χρειάζονται πολλά συμπαρομαρτούντα και περιφερειακοί μεζέδες που θα σας μπουχτίσουν. Σαλάτες με μαρούλι ή λάχανο, και κρύα ορεκτικά αρκούν και είναι ό,τι πρέπει για να συμπληρώσουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Μια hot επιλογή, που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα ψητά είναι η λαχανοσαλάτα coleslaw. Αν πάλι είστε πληθωρικοί τύποι, εκτός από τηγανιτές πατάτες, την Τσικνοπέμπτη συνηθίζονται και μεζεδάκια όπως: τζατζίκι, τυροκαυτερή, φάβα, σαγανάκι, πατάτες στη χόβολη σερβιρισμένες με βούτυρο, πιτάκια και πίτες.Εναλλακτικά συνοδευτικά του κρέατος αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε, μπορεί να είναι: ψητά λαχανικά, γκουακαμόλε, χούμους, ψητό καλαμπόκι, κουνουπίδι στα κάρβουνα, σαλάτα ταμπούλε, τσιπς γλυκοπατάτας, εμπανάδας, κρεμμυδοντολμάδες, διάφορα ψητά τυριά και πατάτες ψητές και γεμιστές.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @meatandgrillstories για να μη χάσουμε καμία δημιουργία σου!

FACEBOOKINSTAGRAM

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

  Γράψε Το Σχόλιό Σου

  x

  Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.