0
Ακολούθησε μας στο instagram @meatandgrillstories για να βλέπεις όλες τις καινούργιες συνταγές σε βίντεο

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Η Μυρσίνη Λαμπράκη ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των chef που οραματίζεται και δημιουργεί εστιατορικές τάσεις με πολύ αγάπη σε ότι κάνει και με πραγματική αφοσίωση στους στόχους της.

Το 2015 διέκρινε από πολύ νωρίς την τάση της παγκόσμιας αγοράς στις Premium κοπές κρέατος σε συνδυασμό με την εκρηκτική άνοδο του BBQ και το grilling.
Τότε ήταν που γοητευμένη από τον κόσμο του κρέατος και του ψησίματος αποφασίζει να  παρακολουθήσει μαθήματα κρεοτέχνη στην Ελλάδα και τελικά να πάρει την πιστοποίηση του επαγγέλματος. Μεταβαίνει στην Αγγλία και το Εδιμβούργο της Σκωτίας και πιστοποιείται επιπλέον στις τεχνικές Ψησίματος – BBQ & Κρεοτεχνίας με εξειδίκευση στις Premium κοπές.

Παράλληλα η Μυρσίνη Λαμπράκη αποφασίζει να δημιουργήσει το site Meat & Grill Stories, ένα πρότυπο, εξειδικευμένο site για τα ελληνικά δεδομένα, στη γαστρονομία της φωτιάς στο ψήσιμο και το κρέας. Στόχος του site και της Μυρσίνης Λαμπράκη μέσω αυτού, είναι να ανοίξει τους γαστρονομικούς ορίζοντες της Ελλάδας και τον Ελλήνων σε ότι αφορά το κρέας και τις κοπές του, το ψήσιμο, το BBQ και το μαγείρεμα σε φωτιά, αλλά και να αναδείξει προς τη παγκόσμια γαστρονομική σκηνή τις ελληνικές τεχνικές και τρόπους ψησίματος.

Δημιουργεί τα πρώτα πρωτοποριακά Pop – Up Events γύρω από τη γαστρονομία της πυράς, σε επιλεγμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Ανάβει φωτιές, σουβλίζει, καπνίζει, ψήνει και οδηγεί τους παρευρισκόμενους σε εξαιρετικά γευστικά μονοπάτια που αποθεώνουν το κρέας και το ψήσιμο του.

 • Hilton Athens «BBQ by the pool» by Mirsini Lampraki
 • BBQ Adventure & Meat experience στο Markopoulo Park
 • Cretan Meat & Fire experience by Minos Beach Art Hotel
 • «Ψησταριές στην άμμο» by Ark-Glyfada & Mirsini Lampraki
 • Umami Festival Crete
 • Athens Rum & Whisky Festival
 • Athens Beer Festival
 • «Ελλάδα. Γιορτή. Γεύσεις» by Athinorama

Το 2018 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο Meat & Grill Stories και σχεδόν αμέσως γίνεται Talk of the Town στον χώρο της ποιοτικής κρεατοφαγίας και του ψησίματος. To 2021 πήρε το χρυσό βραβείο από τα Estia Awards για το ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ PROJECT: Επανεκκίνηση κατανάλωσης του πρόβειου κρέατος στην ελληνική & ξένη αγορά.

Με άπειρη ενέργεια και ενθουσιασμό την ίδια χρόνια μεταβαίνει στην Ιρλανδία και στην έδρα του World BBQ Association – WBQA. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός BBQ ιδρύθηκε το 1996 με στόχο να ενώσει διαφορετικές χώρες και γαστρονομικούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο γύρω από την γαστρονομία της φωτιάς. Το σλόγκαν – μότο του είναι FIRE, FOOD, FRIENDSHIP & FUN! Εκεί λαμβάνει πιστοποιήσεις για Meat & Fire Chef, Table Manager και Judge από τον οργανισμό και με βάση το βιογραφικό της γίνεται πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ελλάδας για το WBQA.

Ένα χρόνο αργότερα το 2019, στήνει τη Ελληνική Λέσχη Μπάρμπεκιου – Hellas BBQ Association όπου στόχοι του είναι η οργάνωση event και εκπαιδευτικών masterclasses, ώστε να μυήσει περισσότερο κόσμο γύρω από τη γαστρονομία της φωτιάς,  να διοργανώσει εθνικούς και τοπικούς διαγωνισμούς, που θα προωθούν τις ελληνικές και παγκόσμιες τεχνικές ψησίματος. Όπως επίσης έχει άμεσο στόχο του, τη φιλοξενία παγκόσμιων  πρωταθλημάτων BBQ με συμμετέχοντες και καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο.

Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος με την ομάδα της, για λογαριασμό της Ελλάδας, στο Brazilian BBQ Festival στο Paredes στην Πορτογαλία, με ελληνική προβατίνα και λαμβάνει τιμητική διάκριση.

Το 2023 συμμετέχει ως η μοναδική γυναίκα κριτής από ολόκληρη της Ευρώπη στο Intercontinental BBQ Championship Europe VS Latin America στο San Jose της Costa Rica του World BBQ Association όπου συμμετείχαν 50 ομάδες από 16 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Ερχόμενη καθημερινά σε επικοινωνία με μέλη ομάδων BBQ και προέδρους από πολλές και διαφορετικές χώρες έγινε σαφή και επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί  η δική μας εθνική ομάδα μπάρμπεκιου ώστε να εκπροσωπηθεί η χώρα μας σε διεθνής οργανώσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ. Έτσι στις αρχές του 2024 οργανώνεται και δημιουργείται η Hellenic BBQ Team, η εθνική ομάδα barbeque της Ελλάδας, κάτω από την ομπρέλα του Hellas BBQ Association. Με πρώτο στόχο τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ τον Ιούλιου του 2024 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Η πλέον ειδική στο κρέας Μυρσίνη Λαμπράκη, πέραν του site της, έχει δυναμική ενασχόληση με τα Social Media με δύο λογαριασμούς, στο Instagram, το Facebook και το Tik Tok με πολλούς χιλιάδες πραγματικούς ακόλουθους όπου το 80% αποτελείται από άνδρες που την ακολουθούν πιστά. Εμπλουτίζει τους λογαριασμούς της με φωτογραφίες και βίντεο ψησίματος, μαγειρικής, καπνίσματος και BBQ. Δίνει απλόχερα στον κόσμο γνώση και εμπειρία σε ότι έχει να κάνει με το κρέας, το ψήσιμο και τη φωτιά.

Έχοντας λοιπόν ενεργή και δυνατή παρουσία στα Social Media, το 2021 παίρνει μέρος στο Euro Influencer Battle by Treager Grills όπου κερδίζει τη πρώτη θέση μεταξύ 31 Fire Chef από 12 χώρες.

Το εστιατόριο Meat & Grill Stories λόγω πανδημίας το 2021 κλείνει οριστικά όμως μετατρέπεται σε μια εμπειρία γεύσης, οσμής, απόλαυσης αλλά και γνώσης. Πλέον βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια Αττικής, σε ένα καταπράσινο σημείο με ενάμιση στρέμμα κήπο. Ένας χώρος όπου ελίσσεται όπως και η Chef του, εκεί διοργανώνονται:

 • Private Dining & Cheffing
 • Experience Events & Days
 • Εταιρικά Γεύματα & Event
 • Ημέρες Γευσιγνωσίας

Στον ίδιο χώρο και στο Food Studio διεξάγονται και διοργανώνονται από τη Chef και την ομάδα της δύο φορές τον μήνα, εξειδικευμένα Masterclasses BBQ – ψησίματος & κρεοτεχνίας και κρεατοσκευασμάτων σε διαφορετικές μηχανές ψησίματος (Kamado, American bbq , Parilla, ελληνική ψησταριά, Josper oven, καπνιστήρια) και σε διαφορετικές τεχνικές.

Εν κατακλείδι η Μυρσίνη Λαμπράκη συνεχίζει το μότο – σλόγκαν της και γράφει μαζί με την ομάδα της πολλά χιλιόμετρα στο κρέας και στο ψήσιμο του!

 

Μυρσίνη Λαμπράκη
signing

x

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.