0
Ακολούθησε μας στο instagram @meatandgrillstories για να βλέπεις όλες τις καινούργιες συνταγές σε βίντεο
Pop-up BBQ Events Υπηρεσίες

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BBQ στην Κόστα Ρίκα!

14 Νοεμβρίου 2023

50 ομάδες barbeque από 20 χώρες απ’ όλο τον κόσμο ανάβουν τις φωτιές τους φέτος στην Κόστα Ρίκα. Ο Ιππικός Όμιλος Club Hípico La Caraña του Σαν Χοσέ, μετατρέπεται για 3 ημέρες στον απόλυτο ναό της γαστρονομίας της φωτιάς!
Στις 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, το WBQA – World Barbeque Association διοργανώνει μια επική μάχη μεταξύ χωρών της Λατινικής Αμερικής και χωρών της Ευρώπης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάρμπεκιου.
Η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, επιλέχθηκε από τον οργανισμό ως η μοναδική γυναίκα κριτής απ’ όλη την Ευρώπη και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ομάδες των κριτών.

Τρεις ημέρες απόλυτου ψησίματος, δεξιοτεχνίας της φωτιάς και γεύσης. Οι 50 ομάδες αγωνίζονται σε 6 διαφορετικές κατηγορίες,

 • Beef Rib Eyes
 • Pork Ribs
 • Hog Pig
 • Chicken
 • Fish
 • Vegetarian

Θα κριθούν για τη γεύση, το άρωμα, την υφή, την τρυφερότητα, καθώς επίσης για την εμφάνιση και τη δημιουργικότητα του πιάτου και του συνοδευτικού του.
Όλα αυτά θα πρέπει να εκτελεστούν σε ψησταριές, παρίγιες, καπνιστήρια και ανοιχτές κατασκευές φωτιάς που λειτουργούν και τροφοδοτούνται αποκλειστικά από κάρβουνο, μπριγκέτες, πέλλετ και ξύλο. Χωρίς καμία άλλη πηγή θερμότητας να επιτρέπεται, όπως ψησταριές ή καπνιστήρια που λειτουργούν με ρεύμα ή αέριο και χωρίς την βοήθεια συσκευών και εργαλείων, όπως για παράδειγμα sous vide.
Κάθε ομάδα μαζί με τον Team Captain, θα παραλάβει το δικό της kit με υλικά και πρώτες ύλες για το ψήσιμο,  καθώς και ένα με τα ανάλογα υλικά για το συνοδευτικό του κυρίως πιάτου. Σκληρά ψησίματα, φλόγες, κάρβουνα, ευωδιαστοί καπνοί και παθιασμένοι ψήστες σε μια μοναδική εμπειρία με πρωταγωνιστή την φωτιά.
Για τον κόσμο της γαστρονομίας της φωτιάς και του BBQ είναι το γεγονός της χρονιάς και αποτελεί θεσμό, διότι πέρα του διαγωνιστικού μέρους όλη η φιλοσοφία του οργανισμού είναι να έρθουν σε επαφή άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το ψήσιμο και το outdoor cooking – grilling, να μοιραστούν γνώσεις και τεχνοτροπίες της πατρίδας τους σε ένα γαστρονομικό πάντρεμα με κοινό στοιχείο τη φωτιά.

H Meat & Fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα του Meat & Grill Stories θα είναι εκεί βάζοντας τα θεμέλια για την πιο ουσιαστική εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνής διοργανώσεις και διαγωνισμούς BBQ και ψησίματος στο άμεσο μέλλον.

Costa Rica 1
Costa Rica 2
Costa Rica 3
Costa Rica 4
Costa Rica 5
Costa Rica 6
Costa Rica 7
Costa Rica 8
Costa Rica 9
Costa Rica 10
Costa Rica 11
Costa Rica 12
Costa Rica 13
Costa Rica 14
Costa Rica 15
Costa Rica 16
Costa Rica 17
Costa Rica 18
Costa Rica 19
Costa Rica 20
Costa Rica 21
Costa Rica 22
Costa Rica 23
Costa Rica 24
Costa Rica 25
Costa Rica 26

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @meatandgrillstories για να μη χάσουμε καμία δημιουργία σου!

FACEBOOKINSTAGRAM

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

  Γράψε Το Σχόλιό Σου

  x

  Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.