Αν ανυπομονείτε να τα δοκιμάσετε και δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να επισκεφτείτε το Μεξικό για να τα απολαύσετε, ετοιμάστε tacos al pastor στο σπίτι σας!
Υλικά (για 4 άτομα)
700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
2 κ.σ. πάστα achiote (δές εδώ τον γύρο AL PASTOR )
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από ένα λεμόνι
1 φλυτζ, τσαγιού καλαμποκέλαιο
8 φρέσκες τορτίγιες καλαμποκιού
1 φρέσκο ανανά κομμένο σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβετε ολόκληρο το χοιρινό ψαρονέφρι με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάστα achiote και στη συνέχεια το αφήνετε να μαριναριστεί στους χυμούς για τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
- Δύο ώρες πριν φτιάξετε τα tacos, αφαιρείτε το χοιρινό από τη μαρινάδα και καταψύξτε το κρέας για να μπορέσετε να το κόψετε ευκολότερα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, ίσα-ίσα να καλύψει τον πάτο, και μαγειρεύετε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό στις άκρες.
- Βάζετε τις τορτίγιες σε μια λαμαρίνα και τις ζεσταίνετε στον φούρνο.
- Στο κέντρο κάθε τορτίγας (ή μιας στοίβας από δύο) βάζετε μια γενναιόδωρη μερίδα κρέατος.
- Επάνω τοποθετείτε ένα μπαστουνάκι ανανά, κόλιανδρο και κρεμμύδι.
- Τυλίξτε τα tacos και σερβίρετε αμέσως, αν θέλετε με μια σάλτσα Chipotle.
Tips : Chipotle salsa με ψητές ντομάτες
Αυτή η salsa chipotle είναι με ψητές ντομάτες, πιπεριές chipotle σε σάλτσα adobo, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Καπνιστή και νόστιμη, αυτή η πικάντικη σάλτσα είναι ιδανική για να περιχύσετε tacos, huevos rancheros, carne asada και burritos. Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για tortilla τσιπς!
Υλικά για 1½ φλιτζάνι
3 ντομάτες πομοντόρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές chipotle σε σάλτσα adobo
1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ψήστε τις ντομάτες και το σκόρδο. Αφαιρέστε γρήγορα το σκόρδο, καθώς ψήνεται γρήγορα και θα πικρίσει, και κρατήστε το στην άκρη. Σιγουρευτείτε ότι γυρίζετε τις ντομάτες για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 8 λεπτά για να ψηθούν καλά.
- Αφαιρέστε τις ντομάτες και κόψτε τις μαζί με το σκόρδο σε κομμάτια.
- Τοποθετήστε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο σε multi ή μπλέντερ και χτυπήστε. Θέλουμε το μείγμα να διατηρεί κάποια χοντροκομμένα κομμάτια και να μην πολτοποιηθεί εντελώς.
- Σερβίρετε τη salsa σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Αλατίστε και απολαύστε!
Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε Μεξικάνικα προϊόντα στο:
LA COSTENA http://www.lacostena.com.gr/product-category/la-costena/
και στο BATAVIA http://www.batavia.gr/

Η Μυρσίνη Λαμπράκη λατρεύει το κρέας και το ψήσιμο και είναι η πρώτη Master Grill Chef στην Ελλάδα. Μαγείρισσα, συντάκτρια και παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής γνωρίζει όλα τα μυστικά του meat & grill.
Δεν Υπάρχουν Σχόλια