#γράφουμεχιλιόμετραστοκρέας - Delivery & Take Away
Know How

10 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

16 Ιανουαρίου 2019

Πίσω στη δεκαετία του 1940 και του 1960 το κουνέλι ήταν τόσο κοινό κρέας για μια οικογένεια όσο είναι σήμερα το κοτόπουλο. Ειδικά σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Κρήτη και η Πελοπόννησος το κουνέλι μαγειρευόταν με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους αφού συνήθως ήταν ένα οικόσιτο ζώο με εύκολη αναπαραγωγή. Θυμάμαι τη γιαγιά μου, τη μαμά μου και τη θεία μου, όλες δηλαδή τις γυναίκες της οικογένειας, να φτιάχνουν το κουνέλι με δέκα διαφορετικούς τρόπους κοκκινιστό, στιφάδο, λεμονάτο, τηγανιτό, κρασάτο, γεμιστό με ρύζι, γεμιστό με τυρί και δυόσμο κ.α.


Είναι το κρέας που βοήθησε πολλούς ανθρώπους και τα παιδιά τους να τραφούν τις δύσκολες οικονομικές περιόδους. Σταδιακά έχασαν τη δημοτικότητά τους όταν αρχίσαμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και θέλαμε να αφήσουμε πίσω τις παλιές μας συνήθειες και περάσαμε στην κατανάλωση άλλων κρεάτων όπως αυτό του μοσχαριού.
Γιατί λοιπόν πρέπει να τρώμε ακόμα κρέας κουνελιού; Παρακάτω θα βρείτε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε να εντάξετε το κρέας κουνελιού στη διατροφή σας

1. Είναι ένα από τα καλύτερα λευκά κρέατα που διατίθενται σήμερα στην αγορά.
2. Το κρέας του έχει υψηλό ποσοστό εύπεπτων πρωτεϊνών.
3. Περιέχει τη μικρότερη ποσότητα λίπους μεταξύ όλων των άλλων διαθέσιμων ακόμα και από το κοτόπουλο.
4. Το κρέας κουνελιού περιέχει λιγότερη θερμιδική αξία από άλλα κρέατα.
5. Το κρέας κουνελιού είναι σχεδόν απαλλαγμένο από τη χοληστερόλη και ως εκ τούτου κατάλληλο για όσους πάσχουν από καρδιακές ασθένειες.
6. Η περιεκτικότητα του κρέατος του κουνελιού σε νάτριο είναι συγκριτικά μικρότερη σε σχέση με άλλα κρέατα.
7. Η περιεκτικότητα ασβεστίου και φωσφόρου του κρέατος του κουνελιού είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο κρέας.
8. Η αναλογία του κρέατος σε σχέση με το οστό είναι μεγάλη που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο κρέας στο κουνέλι ακόμα και από το κοτόπουλο.
9. Το κρέας του κουνελιού δεν έχει έντονη γεύση, μοιάζει με αυτή του κοτόπουλου αλλά δεν είναι ίδια, και έχει και μεγαλύτερη θρεπτική αξία.
10. Τα κουνέλια είναι ένα από τα πιο παραγωγικά κατοικίδια ζώα που υπάρχουν. Τα κουνέλια μπορούν να παράγουν 6 κιλά κρέατος με την ίδια τροφή και νερό, ενώ η αγελάδα παράγει 1 κιλό κρέας με την ίδια ποσότητα τροφής και νερού.

Όπως αντιλαμβάνεστε το κρέας κουνελιού δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και υγιεινό. Επίσης το κουνέλι είναι ένα ζώο που είναι πολύ φθηνό όσον αφορά στην εκτροφή του και άρα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τη δική σας μικρή παραγωγή αν φυσικά είστε άνθρωποι της φύσης!

Πως μαγειρεύεται

Όσο για το πώς μαγειρεύεται; Λόγω του ότι η γεύση του μοιάζει αρκετά με αυτή του κοτόπουλου μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τις συνταγές για κοτόπουλο αντικαθιστώντας το κρέας με αυτό του κουνελιού. Μπορείτε όμως να ανακαλύψετε καταπληκτικές συνταγές για κουνέλι παρακάτω:

Κουνέλι στη σχάρα μαριναρισμένο με δενδρολίβανο

Κουνέλι καρυδάτο

Κουνέλι κρασάτο με δενδρολίβανο στο τηγάνι 

Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

Κουνέλι με βλίτα ή σταμναγκάθι

Κουνέλι με σταμναγκάθι λεμονάτο

Κουνέλι στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα

Κουνέλι τυραύγουλο

Η Μυρσίνη Λαμπράκη λατρεύει το κρέας και το ψήσιμο και είναι η πρώτη Master Grill Chef στην Ελλάδα. Μαγείρισσα, συντάκτρια και παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής γνωρίζει όλα τα μυστικά του meat & grill.

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

    x

    Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.