0
Ακολούθησε μας στο instagram @meatandgrillstories για να βλέπεις όλες τις καινούργιες συνταγές σε βίντεο
Know How

BARBECUE vs GRILLING

26 Οκτωβρίου 2021

Άλλο ψήνω κι άλλο κάνω μπάρμπεκιου! Ας το διευκρινίσουμε αυτό, γιατί αισθάνομαι ότι τα τελευταία δυο χρόνια που μπήκαν οι Αμερικανικοί τρόποι ψησίματος στην ζωή μας υπάρχει μια σύγχυση.
Πολλοί χρησιμοποιούν τους όρους «μπάρμπεκιου» και «ψήσιμο» εννοώντας το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, θα έχετε πιθανώς προσκαλέσει φίλους και συγγενείς για μπάρμπεκιου στην αυλή, όπου τους σερβίρετε ψητά μπέργκερ, μπριζόλες, παιδάκια, μπιφτέκια  και hotdog. Αν θέλουμε να μιλάμε σωστά, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα μπάρμπεκιου, και να γιατί. Ψήνεις μια μπριζόλα, ενώ κάνεις μπάρμπεκιου μια ολόκληρη χοιρινή ωμοπλάτη (pork butt).

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Παρόλο που τόσο το μπάρμπεκιου όσο και το ψήσιμο αναφέρονται αμφότερα στο μαγείρεμα φαγητού σε εξωτερικούς χώρους μέσω μιας πηγής θερμότητας, δεν είναι ταυτόσημοι όροι και δεν αφορούν στην ίδια τεχνική μαγειρέματος. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που διαφοροποιούν αυτούς τους δύο όρους είναι ο τύπος θερμότητας που χρησιμοποιείται και ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος. Όταν κάνεις μπάρμπεκιου ψήνεις αργά με ζεστό ανακυκλωμένο αέρα και το καπάκι κλειστό. Το ψήσιμο γίνεται με το καπάκι ανοιχτό ή σε ανοιχτού τύπου ψησταριές, όπως συνηθίζεται στην ευρύτερη Μεσόγειο, πάνω σε άμεση φωτιά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ;

Ο όρος μπάρμπεκιου αναφέρεται στο αργό μαγείρεμα τους κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε στη σχάρα είτε σε καπνιστήριο. Το κρέας – συχνά σε μεγάλα κομμάτια με κόκαλα, όπως στηθοπλευρές, χοιρινή ωμοπλάτη ή στήθος – μαγειρεύεται με έμμεση θερμότητα (μακριά από την ζωντανή φλόγα) για τουλάχιστον μερικές ώρες και συχνά όλη την ημέρα, έως ότου γίνει πολύ μαλακό και το κρέας να πέφτει από το κόκκαλο.Σύμφωνα με τον Mark Bittman στο βιβλίο μαγειρικής How to Grill Everything, το μπάρμπεκιου γίνεται συνήθως μεταξύ 100 ° C και 135 ° C και απαιτεί το φαγητό να περιβάλλεται από καπνό ξύλου ή πέλετ  για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μαγειρέματος.

Δείτε παρακάτω συνταγές μου Barbeque :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ;

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι αυτό που πιθανότατα κάνουμε συχνότερα στη ψησταριά μας και φυσικά η πιο συνηθισμένη τεχνική στην Ελλάδα και την Μεσόγειο : γρήγορο μαγείρεμα φαγητού σε άμεση πηγή θερμότητας και σε υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ το μπάρμπεκιου γίνεται αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται γρήγορα, σε δυνατή θερμοκρασία επάνω σε κάρβουνα ή υγραέριο. Εάν μαγειρεύουμε θαλασσινά, μπριζόλες, χάμπουργκερ, hotdog, λουκάνικα, χοιρινές μπριζόλες ή στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, πιθανότατα ψήνουμε στη σχάρα και δεν κάνουμε μπάρμπεκιου. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές για ψήσιμο. Στο σπίτι το ψήσιμο στο γκριλ γίνεται συχνότερα με γκριλ αερίου ή στα κάρβουνα.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @meatandgrillstories για να μη χάσουμε καμία δημιουργία σου!

FACEBOOKINSTAGRAM

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

    Γράψε Το Σχόλιό Σου

    x

    Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.